fbpx

Kada napolju zahladni, dom postaje mjesto u kojem provodimo većinu slobodnog vremena. Iskoristite ovo razdoblje i od svog doma napravite pravu idilu. To možete ostvariti u svega nekoliko koraka uz trikove za uređenje doma, a donosimo vam i ideje uz koje ćete vrijeme ispuniti opuštajućim aktivnostima. Inspirišite se našim savjetima i zima će odmah postati ugodnija.

1. Ušuškajte se u tople i meke tkanine. Osim što zovu na opuštanje, deke i mekani jastuci pridonose toplijem dojmu cjelokupnog prostora. Ne bojte se kombinovati različite teksture i uzorke. Sa nekoliko deka prekrijte cijeli kauč ili naslonjač, a za dodatnu udobnost koristite jastučiće raznih veličina i oblika.

2. Opustite se uz knjige i filmove. Uz niz aktivnosti koje se mogu raditi doma kada napolju zahladni, gledanje filmova ili čitanje knjiga većini je omiljena aktivnost. Čitanjem se u trenutku nađete u nekom drugom svijetu.

3. Poigrajte se svijećama. Osim što cijeli dom uz njih miriše poput zimske bajke, svijeće obogaćuju prostor i čine ga opuštajućim i toplim. Poigrajte se svijećama različitih veličina i oblika te potražite svijećnjake koji će se uklopiti u tematiku vaše sobe.

4. Dom ukrasite zimskim dekorom. Uz tekstile poput vune, baršuna i pamuka, prostor možete učiniti ugodnim i uz ostali zimski dekor poput pletenih košara, mekih tepiha i lampica u toplim bojama. Uz tople tonove u prostor unesite što više prirodnih predmeta poput šišarki ili grančica vrbe ive, poznatije kao ”cica mace”.

5. Ne zaboravite na zimska jela i tople napitke. Kada u domu stvorite pravu ugodnost, ostaje vam još samo da kuhinjski ormarić obogatite poslasticama poput medenjaka i sljezovih kolačića. Neka se u njemu nađu i raznoliki čajevi s okusom cimeta i jabuka, nekoliko vrećica vruće čokolade. A kako zimi svakako provodite više vremena u domu, upustite se u pripremanje klasičnih zimskih jela poput knedli sa šljivama koje svi obožavaju.

(Izvor:dnevnik.hr)