fbpx

Uređenje cijelog stana ili kuće može se činiti kao zastrašujući zadatak. Međutim, svi mi želimo dom u kojem je svaka stvar na svom mjestu i u kojem ćemo s uživanjem boraviti. Naravno, ipak nije sasvim svejedno gdje ćemo više uložiti pa tako vrijedi više novca izdvojiti za kvalitetan kauč, spavaću sobu, udobnu fotelju i trpezarijski stol koji nećemo još morati dugo mijenjati. Također, kada uređujemo svoj dom ne moramo nužno potrošiti mnogo novca na svaki predmet koji se nalazi u pojedinačnoj prostoriji da bi ona izgledala luksuzno.  U srcu svake uspješne priče je dobra ideja, predanost i – strast.

Prijedlog idejnog rješenja
Kvalitetna sjedeća ili ugaona garnitura

Svako opremanje doma počinje sjedećom garniturom koja je najčešće središte svih društvenih zbivanja u našem domu pa vrijedi uložiti u kvalitetan, izdržljiv, udoban i atraktivan komad. Nemojte zaboraviti da je to jedan od komadanamještaja koji ostaje u porodici godinama pa njegov odabir nemojte prepustiti slučajnosti.

Kutna garnitura
Stolić za kafu

Kada uđete u dnevnu sobu, pažnju uvijek prvo privuku sjedeća garnitura i glavni stolić za kafu pa su oni vrijedni ulaganja. Dodatni stolići koji vam trebaju kako biste odložili stvari pored kauča ili koji vam služe kao postolje za biljke i slično još su jedan element u koji nema smisla ulagati. Odaberite klasične modele koji neće previše opteretiti vaš budžet i ukrasite ih stiliziranjem predmeta koji se na njima nalaze.

Spavaća soba

Već je svima jasno da uređenje savršene spavaće sobe nadilazi odabir pravog madraca i jastuka. Ono ovisi i o kvaliteti i teksturi tkanina, atmosferi koju stvaramo pomoću svjetla i mirisa te dekoru koji odražava našu osobnost. Budući da nam prostor uvijek može biti još ugodniji, zanimljiviji i elegantniji, donosimo Vam par inspirativnih fotografije prostora koji će vas nadahnuti i donijeti pregršt kreativnih rješenja te dobrih ideja za pozitivne promjene kako biste unaprijedili vlastiti prostor.

Trpezarija

Trpezarija je svakako centralna prostorija u domu i njenom uređenju svakako treba posvetiti pažnju. Osim osnovnih komada kao što su stol i stolice, tu se vrlo lijepo može uklopiti i neka vitrina ili manja komoda. Uz odgovarajuću rasvjetu za koju se preporučuje da bude iznad samog stola i nekoliko lijepih detalja kao što su slike na zidu ili sobno bilje, vaša će trpezarija sigurno zablistati.

Završni sjaj i osobni pečat svojem domu možete dati uz trendi dekoracije. Šareni jastučići, funkcionalni stolići, jedinstvena ogledala i još mnogo toga, stvorit će dom koji odiše vašim jedinstvenim i prepoznatljivim stilom. Kreirajte i vi dom po svom.

Izvor:D&D