fbpx

Kuhinja je prostorija u kojoj, kao i dnevni boravak, provodimo najviše vremena. Tu spremamo svoja omiljena jela, kuhamo kafu za razbuđivanje te provodimo i vrijeme sa porodicom. Jedna je od prostorija u koju se treba uložiti puno truda i vremena kako bismo je dobro opremili i prilagodili sebi.

Vrlo je bitno dobro razmisliti gdje i što postaviti. Postoje već gotove kuhinju koje možete kupiti, ali i raditi kuhinju po mjeri. Po mjeri je najbolje raditi male kuhinje kako biste iskoristili sav prostor maksimalno, a i kako biste dobili sve ono što vam je potrebno. Rasporedite kuhinjske elemente, frižider, pećnicu prije nego što krenete u kupovinu ili izradu kuhinje.

Također biste trebali i rasporediti suđe, razna kuhinjska pomagala i uređaje te gdje biste ih postavili. Pećnica i frižider bi trebali biti odvojeni pa pokušajte pripaziti na to. Imajte na umu gdje vam se nalaze utičnice kako biste mogli spojiti sve uređaje. Na lako dostupna mjesta smjestite sve one stvari koje često koristite, poput lonaca, pribora za jelo i začina. Ono što ne koristite često, spremite na neko manje dostupno mjesto.

Neka vam radna ploha bude prazna kako biste imali više prostota kod pripremanja hrane. Važno je da kuhinju prilagodite sebi i da se u njoj osjećate dobro i zadovoljno.